Klobbvägen 18, Stavsnäs
Tomtarea: 886 m²
Utgångspris: 2 650 000 kr
Tillträde:

Fakta

Havsnära byggklar tomt i Stockholms skärgård, Stavsnäs by
Fastighet till salu på Klobbvägen 18. Fastigheten har ett förhandsbesked för 100 kvm byggnadsarea med suterräng. Det innebär en boyta på upp till 170 kvm beroende på val av utformning av hus. Här finns nu en unik chans att designa, planera och bygga ditt egna drömhus för permanent- eller fritidsboende. Fastigheten ligger i en solig slänt i byn med ca 100 m till närmsta badstrand. Fastigheten har ett avskilt läge med grannhus endast i väster. Från tomten tar du stigen ner till Östersjöviken och ser glimtar av havet från ditt nybyggda hus beroende på hur du bygger och väljer att placera huset på tomten.

Fastigheten ligger i gamla charmiga Stavsnäs by med närhet till Östersjövikens bryggor, allmänna bad med klippor och sand och båtplatser. Stavsnäs by har en gammal historia vilket syns på många hus i byn. Flera av de äldre husen är i originalskick och skapar den uppskattade genuina känslan. Knutpunkt i byn är det anrika bageriet som är öppet året runt och är byns träffpunkt. Här du köper dina färska frukostfrallor, käkar lunch, tar ett glas med något gott på eftermiddagen eller en fika. På sommaren finns badplatser i alla väderstreck så du kan välja sol eller skugga, platser med morgonsol och kvällssol samt klippor eller sand. Eller så har du egen båt ut till en egen kobbe.

I Stavsnäs bor du på landet med närhet till allt du behöver och goda kommunikationer in till Stockholms city. Med bil tar det ca 45 min in till tullarna, och med direktbuss till Slussen som går i stort sett dygnet runt tar det ca 55 min. Handlar gör du i en välsorterad mataffär i Stavsnäs. Eller så åker du in till Gustavsberg och storhandlar. Där finns tre köpcentrum med stort utbud av affärer, restauranger, apotek, systembolag med mera. På både Djurö och i Gustavsberg finns förskolor, vårdcentral, skolor och bibliotek. I Stavsnäs finns även en förskola. För de äldre ungdomarna finns föreningen Fyrhuset, som är en idéburen ungdomsstyrd ideell förening med åldersöverskridande verksamheter inom kultur, idrott, resor och nöjen.

Gillar du att röra på dig finns i byn paddelbana, tennisbana och vackra skogs- och grusvägar för långa promenader och/eller jogging. Spelar du golf finns Norråva pay-and-play, Fågelbro golf, Värmdö golfklubb och Nacka golf. Djurö konst och kultur är aktiva i den gamla skolan i byn med teater, föreläsningar och olika trevliga arrangemang och samkväm.

Passar inte någon av de öppna visningarna, så går det bra att boka en privat visning direkt via säljaren på 073-905 72 57.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!
Området
Bor du i Stavsnäs har du alla möjligheter att utforska skärgården med egen eller kommersiell båt. Stavsnäs vinterhamn som är en knutpunkt för skärgårdstrafik når du via en vacker skogspromenad på ca 15 min från fastigheten. Härifrån utgår ett antal båtar till Stockholms skärgård som till exempelvis till Runmarö, Sandhamn, Idöborg och Möja. Där finns sköna stränder, restauranger, havsbastu, underhållning och olika event under sommarhalvåret. Från Stavsnäs vinterhamn kan du även ta Nord-Sydlinjen som trafikerar hela skärgården från Arholma till Utö. Året runt finns här en grillkiosk, en stor gästhamn och service/bensinmack för båtar. I vinterhamn finns också den ”gömda” badvikspärlan Susegårda med en vacker sandstrand, bryggor och klippor med utsikt över Nämdöfjärden. Det finns många bra restauranger och utflyktsmål i direkt närhet till Stavsnäs: Strömma krog och kanalbar, Sandhamns värdshus, Seglarhotellet, Bullandö krog vid en av Sveriges största marinor, Svängen på Runmarö, Siggesta Gård, Kattholmen i Gustavsberg, Motorverkstaden på Djurö med flera. På Siggesta gård finns förutom en butik, äventyrsstig, minigolf av Värmdö i miniatyr, hästar, lamadjur och bakluckeloppis med roliga familjeaktiviteter.

I Gustavsberg har kommunen skapat tre fina historiska vandringar. Där finns även Ittala och Kosta Bodas outlet och ett porslinsmuseum med Stig Lindberg i fokus. Gustavsberg har även badhus med äventyrsbad, ridskola och skridskorink. Här finns också flera gym. Artipelag är en annan uppskattad plats i närheten med sin naturskulpturspark, vandringar, utställningar och kulturhappenings. På Djurönäset, som enkelt du når med bil, cykel, båt eller en långpromenad, finns på sommaren den populära Sjöboden. I kvällssolen vid havet ges underhållning i form av musikkvällar. På Djurönäset finner du även Folkparken med uppträdanden av kända artister. Året runt erbjuder Djurönäset övernattningar, restaurang samt SPA med bastubad, en infintypool, gym och en rofylld miljö med inomhusbassäng.
Beskrivning av tomten
Tomten är av skogskaraktär och sluttar mot söder och har ett fantastiskt solläge.

Värmdö kommun har dragit kommunalt VA till fastigheten och en anslutningspunkt för vatten och spillvatten finns upprättad. Kostnad för detta tillkommer för köparen.
Övrig information
Förhandsbeskedet avser bygglov för nybyggnad av enbostadshus om 100 kvm
byggnadsarea (BYA) med suterrängvåning.

Fastighetsskatten är 1 procent av taxeringsvärdet för obebyggd tomtmark.
Du behöver inte betala någon fastighetsavgift de första 15 åren för nybyggt småhus.

Fastigheten Stavsnäs 1:951 på Klobbvägen 18 ligger utanför detaljplan vilket betyder en större frihet när det gäller utformningen av ditt boende.

I samarbete med Fiskarhedenvillan har ägaren av tomten tittat på olika husförslag som kan passa in på tomten. I bildspelet ligger bilder på dessa hus. Det finns inget bindande samarbete med Fiskarhedenvillan utan det står naturligtvis köparen helt fritt att välja samarbete med husleverantör. Dessa hus tjänar främst som inspiration.
Ellinor Bäckbom, säljare på Fiskarhedenvillan bistår på förfrågan, helt förutsättningslöst, med ytterligare inspiration, rådgivning, budget och kalkyler. Du når henne på 0724028890 , ellinor.backbom@fiskarhedenvillan.se.
https://fiskarhedenvillan.se/valj-ditt-hus/husmodeller/
Basfakta
  • Typ
    Tomt
  • Län
    Stockholm
  • Kommun
    Värmdö
  • Område
    Stavsnäs
  • Gatuadress
    Klobbvägen 18
Taxering
  • Fastighetsbeteckning
    STAVSNÄS 1:951
  • Gemensamhetsanläggningar/samfälligheter
  • Rättigheter
    Last: Ledningsrätt 0120-08/2 STARKSTRÖM
  • Servitut
  • Taxeringsvärde
    1 680 000 kr
  • Taxeringskod
    210 Småhusenhet, tomtmark
  • Pantbrev
    0 st, sammanlagt 0 kr
Objektsdetaljer
  • Tomtarea
    886 m²
  • Avlopp
    Anslutningspunkt finns vid tomtgräns
  • Vatten
    Anslutningspunkt finns vid tomtgräns
Är fastigheten (tomten) inom detaljplan? Om ja, vilken byggrätt gäller?
Nej
Finns det bygglov eller förhandsbesked på fastigheten? Om ja, hur är det utformat?
Ja, förhandsbeskedet avser bygglov för nybyggnad av enbostadshus om 100 kvm byggnadsarea (BYA) med suterrängvåning. Se Dokument för ytterligare information.
Finns det vatten och avlopp anslutet till fastigheten? Om ja, vilken typ av anläggning? Om nej, vilka möjligheter finns det?
Ja, anslutningspunkt finns upprättad vid tomgränsen.
Har fastigheten en egen brunn? Om ja, hur är vattenkvaliteten?
Nej
Känner du till några fel eller brister på fastigheten?
Nej
Finns det Parkslide på fastigheten eller i dess närhet? (Parkslide är en seglivad växt med mycket stark spridningskraft och liknar bambu till utseendet.)
Nej

Vi har Sveriges största spekulantregister!

Fyll i och få svar direkt på hur många som kan vara intresserade av din bostad.

How popular is your home?
Bostadstyp

Karta

Visa i Google Maps

Bilder

Kostnadsfri Värdering

Lämna ditt nummer nedan så ringer vi upp dig

Säljarens egna bilder

Fastighetskarta

Fiskarhedenvillan

Visningar

Det finns för närvarande inga visningar inlagda för detta objekt.

Privat visning

Hos Hemverket är det ägaren som håller i visningen. Finns det ingen visning planerad kan du kontakta ägaren direkt och be om en visning.

Lämna ditt mobilnummer så får du ett sms med ägarens kontaktuppgifter.


Budgivning

Om du behöver hjälp med att lägga ett bud, var god kontakta kundtjänst
Budgivning öppen
Utgångspris
2 650 000 kr
Logga in
Registrera konto
För att lägga ett bud på det här objektet måste du registrera ett användarkonto.
Skapa konto

Kontakt

Christian Johansson
Christian Johansson
Reg. Fastighetsmäklare
Har du frågor om objektet?
Hos Hemverket är det ägaren som har hand om visningen. Har du frågor om bostaden lämnar du ditt mobilnummer så får du ett sms med ägarens kontaktuppgifter. Du kommer också få löpande uppdateringar om bud, visningar m.m.
Det går även bra att kontakta oss på:
Våra partners